Ingrediente (două porții):

– 150g. conopidă (3 buchețele)

– un cartof

– un morcov

– o ceapă

– două linguri de smântână

– puțin mărar

– ulei de măsline

– opțional se adaugă carne

(eu am folosit 100g. pulpă de curcan)


Mod de preparare:

Se curăță legumele și se taie bucăți. Se pun la fiert ceapa și morcovul. După 10 minute se adaugă cartoful și conopida. Se lasă până sunt bine pătrunse legumele. Se ia vasul de pe foc, se pune o parte din supă deoparte și se pasează compoziția. Se adaugă din supă până la consistența dorită. Se adaugă smântâna și se pune vasul pe foc câteva minute până se îngroașă puțin supa amestecând constant. Se oprește focul și se pune mărar proaspăt și puțin ulei de măsline.

Noi am servit cu pulpă de curcan (100g.) – am tăiat carnea fâșii și am pus-o la fiert. În momentul în care se ridică spuma se schimbă apa și se lasă la fiert carnea până este bine făcută. Se toacă mărunt și se adaugă în supă.


Comentarii Facebook