Ingrediente:

– 125g. boabe de porumb (eu am folosit boabe de porumb congelate)

– un cartof

– un morcov

– o ceapă

– 2 căței de usturoi

– 150g. smântână 25% grăsime

– o felie de unt

– puțin cașcaval pentru servire


Mod de preparare:

Se curăță cartoful, morcovul, ceapa și usturoiul și se taie bucăți. Se pun într-un vas mic pe foc și se completează cu apă (cât să fie acoperite legumele). Când legumele sunt aproape fierte (după aproximativ 25 de minute) se adaugă boabele de porumb și se mai lasă pe foc până când ingredientele sunt bine pătrunse.

Se ia vasul deoparte, se ia o parte din zeama într-o cană și se pasează legumele. Se adaugă untul și smântâna și se amestecă bine (se poate adăuga din zeama oprită separat dacă se dorește o supă mai subțire).

Se servește supa cu puțin cașcaval ras deasupra.


Comentarii Facebook