Ingrediente:

– 1,5 kg. roșii (sau 1 kg. roșii pasate)

– 2 cepe

– 3 căței de usturoi

– un morcov

– un păstârnac

– un ardei capia

– 4 linguri orez

– puțin ulei de măsline

– busuioc, pătrunjel, piper, sare


Mod de preparare:

Se pune apă într-un vas și se lasă la fiert. Se crestează roșiile cu X pe fund și se pun în apă fierbinte 1-2 minute, apoi se scot, se lasă puțin să se răcească, se curăță și se taie bucăți (dacă se folosesc roșii pasate se omite această etapă).

Se curăță morcovul, păstârnacul, ceapa și usturoiul, se taie bucăți și se pun la fiert într-un vas (se completează cu apă cât să fie ușor acoperite). După 10 minute se adaugă ardeiul tăiat cuburi, roșiile și orezul clătit bine înainte și se lasă pe foc până sunt bine pătrunse – 25-30 de minute (se completează cu apă în funcție de consistența dorită). Se adaugă sare, piper și busuioc și se mai lasă 5 minute pe foc.

După ce sunt bine fierte legumele și orezul se oprește focul și se pasează supa. Se adaugă puțin ulei de măsline și pătrunjel. Noi am servit cu aceste crutoane.


Comentarii Facebook