Ingrediente:

– jumătate de buchet broccoli (aprox. 250g.)

– 2 cartofi

– 2 morcovi

– o ceapă

– un păstârnac

– 1/2 rădăcină de țelină mică

 

– un ardei capia

– 250g. roșii pasate

– mână de fidea

– sare, boia dulce

– puțin ulei de măsline

– smântână pentru servire


Mod de preparare:

Se curăță legumele – se toacă ceapa mărunt, morcovii se taie felii subțiri, păstârnacul, țelina și ardeiul cubulețe. Se taie cartofii cuburi mai mărișoare și buchețelele de broccoli.

Se pun rădăcinoasele și ceapa la fiert (eu le-am pus în 3,5 litri de apă). După 20 de minute de când au început să fiarbă se adaugă ardeiul, cartofii și roșiile pasate. Se lasă pe foc până legumele sunt aproape fierte, se adaugă buchețelele de broccoli și se mai lasă vasul pe foc 5 minute. Se adaugă sare după gust, puțină boia dulce și fideaua. Se mai lasă pe foc 2-3 minute, apoi se oprește și se stropește cu puțin ulei de măsline.

Noi am servit supa cu smântână.


Comentarii Facebook