Ingrediente:

– 500g. pipote și inimi de pui

– o ceapă

– un morcov

– 1/2 rădăcină de țelină

– un păstârnac

– un ardei capia

– 3 cartofi

– 150g. mazăre

– 150g. roșii pasate

– sare, boia dulce, pătrunjel

– o mână de fidea

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se spală pipotele și inimile, se taie bucăți și se pun într-un vas cu apă pe foc. Când se ridică spuma, se schimbă apa și se lasă din nou pe foc până sunt bine fierte (aproximativ o oră – se mărește timpul dacă este nevoie).

Se adaugă rădăcinoasele tăiate cuburi și ceapa tocată mărunt. După 20 de minute se adaugă cartofii tăiați cuburi, ardeiul tăiat cubulețe, boabele de mazăre (eu am folosit congelată) și roșiile pasate. Se adaugă sare după gust și boia și se lasă până sunt fierte toate ingredientele. Cu 3-4 minute înainte de a opri focul se presară o mână de fidea și la sfârșit se adaugă puțin ulei de măsline. Se servește cu smântână sau simplă.


Comentarii Facebook