Ingrediente:

– 2 morcovi

– 1 păstârnac

– 1/4 rădăcină de țelină

– 2 cepe

– un ardei gras roșu

– 250g. roșii pasate

– fidea

– sare, boia dulce, pătrunjel, mentă

– puțin ulei de măsline

– pentru perișoare:

150g. spanac bine scurs

1 ceapă

2 căței de usturoi

2 ouă

150g. griș

o lingură ulei de măsline

sare, mărar


Mod de preparare:

– pentru perișoare:

Se pasează spanacul (am folosit 300g. spanac congelat – l-am dezghețat înainte și am obținut 150g. de spanac bine scurs). Se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Se amestecă bine spanacul cu ceapa, usturoiul și cele două ouă. Se adaugă sare după gust, mărar și o lingură de ulei de măsline. Se încorporează grișul și se lasă aproximativ 15 minute compoziția deoparte până când acesta se umflă ușor. Se trec mâinile sub jet de apă și se formează perișoarele.

Se curăță rădăcinoasele și se taie cubulețe. Se pun la fiert cu ceapa tocată mărunt. Când sunt aproape fierte se adaugă roșiile pasate și ardeiul tăiat cubulețe. Se adaugă sare după gust și boia dulce și se lasă vasul pe foc până ingredientele sunt fierte.

Se ia vasul de pe foc, se adaugă o cană de apă rece și se adaugă perișoarele. Se amestecă ușor să nu se desfacă (cât să nu se prindă de fundul vasului) și se lasă vasul pe foc până când acestea se ridică la suprafață. Se adaugă fideaua, pătrunjel și mentă și se mai lasă la fiert 1-2 minute. Se oprește focul și se stropește cu puțin ulei de măsline.

Noi am servit supa cu smântână.


Comentarii Facebook