Ingrediente:

– o găină

– 2 morcovi

– 2 cepe

– 1/2 rădăcină de țelină

– 1 păstârnac

 

– 1 rădăcină de pătrunjel

– 1 ardei capia

– tăiței de casă (rețeta pentru tăiței o găsiți aici)

– sare, boia dulce, verdeață


Mod de preparare:

Se tranșează găina și se pune la fiert în apă rece (am folosit 5 litri de apă). Se curăță bine de spumă și se lasă vasul pe foc până carnea este bine fiartă (carnea a fiert în aproximativ 90 de minute – se mărește sau se micșorează timpul de fierbere în funcție de cum este nevoie).

Se curăță legumele – ceapa se toacă mărunt, iar rădăcinoasele și ardeiul cubulețe. Se adaugă rădăcinoasele și ceapa în vas și se completează cu apă dacă este nevoie. După 20 de minute de fierbere se adaugă ardeiul, sare după gust și boia dulce. Se lasă la fiert până când legumele sunt bine fierte.

Se adaugă o mână de tăiței de casă și se lasă la fiert pentru 5-10 minute (raportat la cât de subțiri sunt tăițeii). Se presară verdeață și se servește.


Comentarii Facebook