Ingrediente:

– un pui

– 2 morcovi

– 1/2 rădăcină de țelină

– 1 păstârnac

– 2 cepe

– 1 ardei capia

– 3 cartofi

– 250g. fasole verde

– tăiței de casă (rețeta pentru tăiței o găsiți aici)

– sare, boia dulce

– verdeață și smântână pentru servit


Mod de preparare:

Se tranșează puiul și se pune la fiert în apă rece (am folosit 5 litri de apă). Se curăță bine de spumă și se lasă la fiert pe foc mic.

Se curăță legumele – ceapa se toacă mărunt, iar rădăcinoasele și ardeiul cubulețe. Se adaugă rădăcinoasele și ceapa în vas după aproximativ 20-25 de minute și se completează cu apă dacă este nevoie. După 20 de minute de fierbere se adaugă ardeiul, cartofii curățați și tăiați cuburi, fasolea verde tăiată bastonașe de aproximativ 3cm. lungime, sare după gust și boia dulce. Se lasă la fiert până când legumele sunt bine fierte.

Se adaugă o mână de tăiței de casă și se lasă la fiert pentru 5-10 minute (raportat la cât de subțiri sunt tăițeii). Se presară verdeață, se adaugă smântână și se servește.


Comentarii Facebook