Ingrediente:

– 250g. tagliatelle

– un dovlecel

– 250g. roșii pasate

– 2 cepe roșii

– 4 căței de usturoi

– sare, busuioc, boia dulce

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se curăță dovlecelul, se taie în 4 pe lungime și apoi în felii subțiri. Se presară puțină sare și se lasă câteva minute să „transpire”. Se scurge apoi cu o sită surplusul de lichid lăsat de dovlecel.

Se pun într-o tigaie antiaderentă ceapa și usturoiul tocate mărunt și se adaugă jumătate de cană apă (125ml.) și roșiile pasate. Când ceapa și usturoiul s-au înmuiat se adaugă bucățile de dovlecel, sare după gust, busuioc și puțină boia dulce (opțional puteți adăuga puțină apă în plus dacă doriți un sos mai subțire). Se lasă tigaia pe foc câteva minute până când bucățile de dovlecel se înmoaie ușor, dar își păstrează forma iar sosul este legat. Se ia sosul de pe foc, se adaugă puțin ulei de măsline și se servește cu pastele fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj.


Comentarii Facebook