Ingrediente:

– 250g. tagliatelle

– 450g. spanac (am folosit congelat)

– 4 ouă

– 150ml. lapte 3,5% grăsime

– 50g. cașcaval

– 2 căței de usturoi

– sare

– puțin unt


Mod de preparare:

Se dezgheață spanacul, se scurge surplusul de apă și se pasează (dacă se folosește spanac proaspăt, se fierbe pentru 2 minute, apoi se scurge surplusul de apă și se pasează).

Se bat ouăle cu un tel. Se adaugă spanacul, laptele, cașcavalul dat pe răzătoarea mică, cățeii de usturoi pisați și puțină sare. Se amestecă bine.

Se încinge o tigaie antiaderentă. Se topește o felie de unt și se adaugă compoziția. Se amestecă constant cu un tel (după ce începe compoziția să fiarbă, se lasă pe foc 5-7 minute până este bine preparată termic). Textura finală va fi asemănătoare unor mici bulgărași.

Într-un vas separat se pune apă la fiert. Când aceasta dă în clocot se adaugă pastele și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurge surplusul de apă, se adaugă puțin unt (cât sunt încă fierbinți) și se servește cu sosul preparat.

 


Comentarii Facebook