Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

150g. caș de capră

300g. smântână 25% grăsime

3 ouă

1,5 linguri semințe de chimen negru

puțină sare


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu un ou și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.

– pentru umplutură:

Se bat ouăle cu un tel. Se adaugă cașul dat pe răzătoare, smântâna, puțină sare și semințele de chimen.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu puțină făină și se întinde foaia de aluat. Se transferă într-o tavă pentru tartă ridicând aluatul pe margini și presând ușor. Se decupează surplusul de aluat și se pune umplutura. Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește tarta frumos deasupra). Se lasă puțin a răcit, se transferă pe un platou și se servește.


Comentarii Facebook