Ingrediente:

– pentru foaie:

100g.unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

3 banane bine coapte

2 pere

100g. miez de nucă

30g. griș (2 linguri)

2 ouă

vanilie


Mod de preparare:

Se lasă miezul de nucă la hidratat în apă peste noapte. A doua zise clătește bine, se frige ușor într-o tigaie antiaderentă (fără adaos de ulei) și apoi se macină.

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu un ou și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

Se curăță bananele și perele. Se pasează compoziția și se amestecă cu cele două ouă, nuca măcinată, grișul și o linguriță de extract de vanilie.

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde foaia de aluat. Se transferă într-o tavă pentru tartă presând ușor pe margini și se decupează surplusul. Se pune compoziția cu fructe și se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 40-45 de minute. Se lasă la răcit și apoi se porționează.


Comentarii Facebook