Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

 

– pentru umplutură:

3 banane bine coapte (300g. curățate)

300g. iaurt grecesc 10% grăsime

3 ouă

2 linguri carob (pudră de roșcove) (20g.)

2 linguri semințe de susan (20g.)

vanilie


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

– pentru umplutură:

Se curăță bananele și se rup bucăți. Se adaugă în vas cele trei ouă și carobul și se pasează compoziția. Se încorporează apoi iaurtul grecesc, semințele de susan și o lingură extract de vanilie.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul. Se transferă într-o tavă pentru tartă, se ridică aluatul pe margini, se presează ușor și se elimină surplusul.

Se toarnă ușor deasupra aluatului compoziția cu banane și iaurt grecesc.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40-45 de minute (până umplutura este bine legată – se va umfla puțin la cuptor, dar după ce tarta este scoasă din cuptor va reveni la forma inițială). Se lasă tarta la răcit, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook