Ingrediente (pentru o tavă cu diametrul de 24 cm.):  

– pentru aluat:

  • un ou
  • 100g. unt
  • 200g. făină

– pentru compoziție:

  • 4 cartofi medii
  • 2 căței de usturoi
  • 400g. ardei copți curățați
  • 3 ouă
  • 100ml. lapte 3,5% grăsime
  • 150g. smântână
  • 200g. brânză de capră
  • sare

Mod de preparare:

Se pune un ou într-un vas și se adaugă untul la temperatura camerei. Se încorporează treptat făina. Când coca este gata se pune în folie alimentară la frigider pentru o oră.
Se spală cartofii, ardeii și usturoiul în coajă și se pun la copt.
Se bat cele trei ouă, se adaugă brânza de capră frământată, smântâna, laptele, sarea și mărarul.
Se scoate aluatul din frigider, se întinde foaia și se pune într-o tavă pe hârtie de copt. Se ridică ușor aluatul pe margini și se mai lasă 15 minute la frigider până se pregătesc restul ingredientelor.

Se așează pe aluat feliile de cartof copt de grosime 0,5-0,7 cm. (se urmărește să se acopere toată tava). Se pun deasupra ardeii copți tăiați cuburi și usturoiul tocat mărunt. Se adaugă compoziția cu brânză deasupra. Se taie surplusul de aluat de pe margini și se pune peste compoziție sau se face un model (eu nu am avut răbdare și am pus aleatoriu bucăți din aluat). Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 40-45 de minute până compoziția este bine legată și ușor rumenită. Se lasă la răcit în tavă și apoi se porționează.


Comentarii Facebook