Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

o lingură de smântână 25% grăsime (35g.)

200g. făină

 

– pentru umplutură:

500g. brânză dulce de vaci

300g. dovleac copt

100g. stafide

3 ouă

vanilie


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu smântâna și se încorporează treptat făina. Se pune coca în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 40-60 de minute.

– pentru umplutură:

Se lasă la hidratat stafidele în apă călduță aproximativ o oră.

Se bat cele trei ouă cu un tel. Se adaugă dovleacul copt pisat cu furculița, o linguriță extract de vanilie (sau o esență mică) și brânza. Se amestecă bine compoziția și se încorporează stafidele.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu puțină făină și se întinde foaia de aluat. Se transferă într-o tavă pentru tartă ridicând marginile și presând ușor să nu alunece.

Se pune compoziția și se nivelează. Se taie surplusul de aluat de pe margini și se taie felii de un cm. grosime (eu am așezat aceste felii ca în imagini – puteți face diverse modele).

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit tarta și apoi se porționează.

Tarta este aromată și ușor dulce.


Comentarii Facebook