Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

 

– pentru umplutură:

200g. brânză Maasdam

200ml. lapte

3 ouă

sare

o linguriță boia dulce


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune alatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru o oră.

– pentru umplutură:

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se adaugă laptele și brânza Maasdam dată pe răzătoarea mică. Se presară boiaua dulce, puțină sare și se amestecă bine.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde foaia. Se transferă într-o tavă pentru tartă ridicând aluatul pe margini și se decupează surplusul. Se pune compoziția și deasupra se așează bucăți din aluatul rămas (eu am decupat aluatul cu o formă pentru biscuiți).

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit, apoi se porționează și se servește.


Comentarii Facebook