Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

250g. broccoli

125g. brânză de capră

4 ouă

140g. iaurt grecesc

2 căței de usturoi

sare, piper

o lingură ulei de măsline


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

– pentru umplutură:

Se bat cele 4 ouă cu un tel. Se adaugă iaurtul grecesc și brânza de capră frământată (se poate înlocui brânza frământată cu caș dacă doriți, dar păstrate gramajele). Se presară sare și piper și se adaugă uleiul de măsline.

Se taie buchețelele de broccoli în două pe lungime – se poate folosi atât broccoli proaspăt cât și congelat (cel proapăt se fierbe înainte aproximativ 8 minute, iar cel congelat se dezgheață înainte de a fi folosit în preparat).

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul. Se transferă într-o tavă pentru tartă ridicând marginile și presând ușor. Se decupează surplusul și se adaugă umplutura. Se așează buchețelelele de broccoli deasupra și se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit tarta, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook