Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

o lingură de smântână 25% grăsime (50g.)

200g. făină

 

– pentru umplutură:

3 cartofi (350g. fierți și curățați)

75g. Grana Padano

300g. smântână 25% grăsime

3 ouă

3 căței de usturoi

sare, rozmarin


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu smântâna și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră. Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul. Se transferă într-o tavă pentru tartă presând ușor pe margini și eliminând surplusul.

– pentru umplutură:

Se spală cartofii și se fierb în coajă. Se curăță și se taie felii de aproximativ 1cm. grosime. Se așează în tavă peste aluat uniform. Se presară usturoiul pisat și 50g. de brânză Grana Padano dată pe răzătoarea mică. Se adaugă deasupra amestecul din ouă, smântână, puțină sare și rozmarin.

Se presară apoi uniform diferența de brânză dată pe răzătoarea mică și se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit în tavă, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook