Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

 

– pentru umplutură:

150g. ciuperci Shimeji

100g. parmezan

4 ouă

200g. smântână 25% grăsime

150ml. lapte 3,5% grăsime

4 căței de usturoi

sare, pudră de ghimbir


Mod de preparare:

– pentru aluat:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.

– pentru umplutură:

Se șterg ciupercile cu un prosop de bucătărie și se frig într-o tigaie încinsă pentru 1-2 minute până se înmoaie puțin (fără adaos de apă sau ulei). Se dă parmezanul pe răzătoarea mică.Se bat cele 4 ouă cu un tel. Se adaugă smântâna, laptele și parmezanul. Se presară sare, se adaugă cățeii de usturoi dați pe răzătoarea mică și puțină pudră de ghimbir.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde aluatul și se transferă într-o tavă pentru tartă. Se ridică aluatul pe margini și se presează ușor (se decupează surplusul). Se pune compoziția cu parmezan în tavă și se așează ciupercile deasupra.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit în tavă pentru 15 minute și apoi se transferă pe un platou.


Comentarii Facebook