Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

250g. ciuperci Champignon brune

200g. file de cod

3 ouă

150g. iaurt grecesc 10% grăsime

sare, piper, mărar


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul într-o folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.

– pentru umplutură:

Se curăță ciupercile și se taie cuburi. Se pun într-o tigaie antiaderentă și se frig pentru câteva minute până își lasă surplusul de lichid. Se pun deoparte într-un bol și se lasă la răcit.

Se frige fileul de cod într-o tigaie antiaderentă încinsă câte 2-3 minute pe fiecare parte (cât se rumenește ușor). Se lasă la răcit apoi și se rupe bucățele.

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se adaugă iaurtul, sare după gust, puțin piper, ciupercile și fileul de cod. Se amestecă bine ingredientele.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde foaia de aluat și se transferă într-o tavă pentru tartă. Se ridică aluatul pe marginile tăvii și se presează ușor (se decupează surplusul dacă este cazul).

Se pune compoziția, se nivelează și se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40-45 de minute (până se rumenește ușor).

Se lasă la răcit, se transferă pe un platou, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook