Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

225g. făină

vanilie

 

– pentru umplutură:

4 ouă

3 linguri miere de albine (150g.)

200g. iaurt grecesc

2 linguri carob (pudră de roșcove) – 30g.

vanilie

6 clementine


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și puțin extract de vanilie. Se adaugă etapizat făina și se încorporează bine ingredientele. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

– pentru umplutură:

Se bat ouăle cu un tel. Se încorporează carobul, puțin extract de vanilie, apoi mierea și iaurtul grecesc. Se curăță clementinele și se taie felii (se înlătură sâmburii dacă este cazul).

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde aluatul și se transferă într-o tavă pentru tartă. Se pune umplutura și se așează deasupra feliile de clementine.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute. Se lasă la răcit în tavă, se porționează și se servește.

Se poate înlocui mierea cu sirop de arțar. Tarta este aromată și ușor dulceagă.


Comentarii Facebook