Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

un dovlecel (300g.)

200g. miez de nucă

200g. smântână 25% grăsime

3 ouă

sare, mărar


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu un ou și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.

– pentru umplutură:

Se lasă miezul de nucă la hidratat în apă cu o seară înainte (pentru o asimilare mai bună a nutrienților). A doua zi se scurge surplusul de apă și se macină (eu am folosit vasul unui tocător cu lama în S).

Se curăță dovlecelul de coajă și se dă pe răzătoarea mare. Se bat cele trei ouă cu smântâna cu un tel. Se adaugă peste amestecul cu ouă și smântână dovlecelul ras (nu este nevoie să scurgeți zeama – se adaugă ca atare), nuca măcinată, puțin mărar tocat și sare după gust. Se amestecă bine ingredientele.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde foaia de aluat și se transferă într-o tavă pentru tartă ridicând bine foaia pe margini și presând ușor. Se decupează surplusul de aluat și se pune umplutura.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă tarta la răcit, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook