Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

un bulb de fenicul

o legătură de mărar

4 ouă

250g. smântână 25% grăsime

sare, ghimbir


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

– pentru umplutură:

Se taie feniculul fideluțe, iar mărarul se toacă mărunt.

Se bat ouăle cu un tel și se amestecă cu smântâna, mărarul tocat, puțină sare și pudră de ghimbir.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde foaia de aluat. Se transferă într-o tavă pentru tartă și se decupează surplusul de aluat de pe marginea formei.

Se pun fideluțele de fenicul în formă peste aluat și se toarnă ușor deasupra amestecul cu ouă, mărar și smântână.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45-50 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook