Ingrediente:

– pentru aluat:

un ou

100g. unt

200g. făină

– pentru umplutură:

4 cartofi medii

300g. piept de pui

5 căței de usturoi

2 ardei capia

2 ouă

200ml. lapte 3,5% grăsime

75g. smântână

sare


Mod de preparare:

Se pune un ou într-un vas și se adaugă untul la temperatura camerei. Se încorporează treptat făina. Când coca este gata se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru o oră.

Se spală cartofii și usturoiul în coajă și se pun la copt. Se pune carnea la fiert și când se ridică spuma se scoate și se taie cuburi.

Se bat cele două ouă, se adaugă smântâna, laptele și sare după gust.

După o oră se scoate aluatul din frigider, se întinde foaia și se pune într-o tavă pe hârtie de copt. Se ridică ușor aluatul pe margini. Se așează pe aluat feliile de cartof copt de grosime 0,5-0,7 cm. (se urmărește să se acopere toata tava). Se pun deasupra bucățile de carne și usturoiul tocat mărunt. Se adaugă compoziția lichidă și deasupra se pune ardeiul tăiat solzi. 

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 40-45 de minute până compoziția este bine legată și ușor rumenită. Se lasă la răcit în tavă și apoi se porționează.


Comentarii Facebook