Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

2 legătură de leurdă (125.g)

150g. brânză frământată (sau caș bine stors)

250g. smântână 25% grăsime

3 ouă

sare


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul într-o folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.

– pentru umplutură:

Se spală bine leurdă și se lasă la scurs.

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se încorporează smânâna și se adaugă leurda și puțină sare. Se pasează compoziția pentru o textură fină a umpluturii. Se adaugă brânza frământată (sau cașul dat pe răzătoarea mică) și se amestecă bine ingredientele.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde foaia de aluat și se transferă într-o tavă pentru tartă. Se ridică aluatul pe marginile tăvii și se presează ușor (se decupează surplusul dacă este cazul).

Se pune compoziția, se nivelează și se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute (până se rumenește ușor).

Se lasă la răcit, se transferă pe un platou, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook