Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

4 mere rase curățate de coajă și cotor (350g.)

350g. vișine fără sâmburi

75g. zahăr brut

3 linguri amidon din porumb (50g.)

vanilie


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu un ou și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

– pentru umplutură:

Se curăță merele de coajă și se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu vișinele fără sâmburi, zahărul brut, amidonul și o linguriță de extract de vanilie.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde foaia de aluat și se transferă într-o tavă pentru tartă ridicând bine foaia pe margini și presând ușor. Se decupează surplusul de aluat și se pune umplutura. Se întinde o foaie cu aluatul rămas și se decupează în formele dorite (opțional). Eu am decupat câteva floricele cu formele pentru biscuiți și le-am așezat deasupra.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă tarta la răcit, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook