Ingrediente:

– pentru foaie:
100g. unt
50g. smântână
200g. făină
– pentru umplutură:
250g. pastramă
250g. urdă
3 ouă
250g. iaurt
sare, mărar


Mod de preparare:

– pentru foaie:
Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu smântâna și apoi se încorporează treptat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 40-60 de minute.

– pentru umplutură:
Se taie pastrama felii subțiri (eu am folosit pastramă de porc, puteți folosi ce tip de pastramă vă place). Se bat ouăle cu un tel, se adaugă urda și iaurtul, sare după gust și mărar. Se amestecă până ingredientele sunt bine încorporate.

– asamblarea:
Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul. Se transferă într-o tavă pentru tartă și de decupează surplusul de aluat care depășește marginea superioară a formei. Se adaugă umplutura și se așează deasupra feliile de pastramă. Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute. Când tarta este gata se lasă la răcit în formă și apoi se servește.


Comentarii Facebook