Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

400g. piept de pui

250g. smântână 25% grăsime

3 ouă

sare, pătrunjel, piper, boia dulce


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu un ou și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.

– pentru umplutură:

Se taie pieptul de pui cubulețe. Se presară puțină sare și piper și se frige într-o tigaie antiaderentă bine încinsă înainte (fără adaos de ulei sau apă). Se lasă apoi puțin la răcit carnea.

Separat se amestecă cele 3 ouă cu smântâna, puțin pătrunjel tocat și condimente și se adaugă cubulețele de piept de pui.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu puțină făină și se întinde foaia de aluat. Se transferă într-o tavă rotundă (am folosit o tavă cu diametrul de 22cm.) ridicând aluatul pe margini și presând ușor. Se decupează surplusul de aluat și se pune umplutura. Se fac mici bucle pe margine și se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește tarta frumos deasupra). Se lasă puțin a răcit, se transferă pe un platou și se servește.


Comentarii Facebook