Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

4 prune

4 piersici

zeama de la jumătate de lămâie

3 ouă

100g. zahăr brut

2 linguri de amidon de porumb

1/2 linguriță pudră de scorțișoară


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.

– pentru umplutură:

Se taie prunele și piersicile cubulețe (cantitatea finală de fructe folosite a fost de 700g.; eu nu am decojit fructele). Se bat cele 3 ouă cu zahărul cu un tel. Se adaugă zeama de lămâie, amidonul și scorțișoara și se încorporează fructele.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde aluatul și se transferă într-o tavă pentru tartă. Se ridică aluatul pe margini și se presează ușor. Se decupează surplusul de aluat și se folosește pentru ornat (eu am folosit o formă pentru decupat biscuiții). Se pune compoziția și se așează deasupra inimioarele.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit în tavă pentru 15 minute și apoi se transferă pe un platou.


Comentarii Facebook