Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

o lingură iaurt grecesc (50g.)

200g. făină

vanilie

 

– pentru umplutură:

250g. ricotta

250g. iaurt grecesc

50g. semințe de chia

100g. sirop de arțar

300g. coacăze negre

vanilie


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu iaurtul. Se adaugă puțin extract de vanilie și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

– pentru umplutură:

Se amestecă ricotta cu iaurtul grecesc, siropul de arțar, puțin extract de vanilie și semințele de chia. Se lasă compoziția aproximativ 20 de minute la frigider (până se umflă semințele de chia și este bine legată). Se adaugă coacăzele și se amestecă bine.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul. Se transferă într-o tavă pentru tartă și se îndepărtează surplusul de aluat de pe margini. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 15 minute. Se scoate tava din cuptor, se pune deasupra umplutura și se nivelează ușor. Se mai lasă tarta la cuptor aproximativ 25 de minute, apoi se lasă la răcit în tavă și se porționează.

Tarta este aromată și ușor acrișoară. Dacă doriți mai dulce se pot înlocui coacăzele cu alt fruct, dar se păstrează cantitățile (eu am folosit coacăze congelate, dezghețate înainte de a le adăuga în umplutură).


Comentarii Facebook