Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

500g. carne de vită tocată

350g. carne de pui tocată (1/2 piept de pui)

4 ouă

200g. roșii cherry

un ardei

1/2 linguriță curry,sare

2 linguri ulei de măsline


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu un ou și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru aproximativ o oră.

– pentru umplutură:

Se toacă carnea de vită și pieptul de pui și se pun într-o tigaie antiaderentă bine încinsă (fără adaos de apă sau ulei). Se frige bine pe toate părțile și apoi se adaugă o cană de apă (250ml.), sare după gust și curry. Se lasă tigaia pe foc mic amestecând constant compoziția până scade lichidul. Se oprește focul, se adaugă uleiul de măsline și se lasă la răcit umplutura.

Se bat ouăle cu un tel. Se adaugă carnea tocată și se amestecă bine. Se spală ardeiul și se taie rondele subțiri.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde foaia de aluat și se transferă într-o tavă pentru tartă ridicând bine foaia pe margini și presând ușor. Se decupează surplusul de aluat și se pune umplutura. Se așează rondelele de ardei și roșiile cherry presând ușor pentru a le intrudce în compoziție.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ o oră (până se rumenește frumos). Se lasă tarta la răcit, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook