Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

250g. sparanghel

200g. cașcaval

200g. smântână 25% grăsime

100ml. lapte

3 ouă

3 căței de usturoi

sare, mărar

 


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul. Se încorporează etapizat făina și se frământă până când acesta este bine încorporat. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.

– pentru umplutură:

Se spală bine sparanghelul și se îndepărtează partea lemnoasă a tijelor (aproximativ o treime de la bază). Se taie firele de sparanghel în două pe lungime.

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se adaugă smântâna, laptele și cașcavalul dat pe răzătoarea mică. Se presară sare după gust și se adaugă mărar în funcție de preferințe.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde foaia de aluat și se transferă într-o tavă pentru tartă. Se ridică aluatul pe margini presând ușor și se îndepărtează surplusul. Se pune compoziția cu smântână și cașcaval și se așează deasupra firele de sparanghel.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește ușor). Se lasă la răcit în formă, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook