Ingrediente:

– pentru foaie:

100g. unt

un ou

200g. făină

– pentru umplutură:

350g. boabe de struguri

4 ouă

200g. iaurt grecesc 10% grăsime

75g. zahăr

vanilie


Mod de preparare:

– pentru foaie:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și se încorporează etapizat făina. Se pune aluatul în folie alimentară de plastic și se dă la frigider pentru 30-60 de minute.

– pentru umplutură:

Se bat ouăle cu zahărul cu un tel. Se adaugă iaurtul grecesc și o linguriță extract de vanilie și se amestecă bine.

– asamblarea:

Se pudrează blatul de lucru cu făină. Se întinde aluatul și se transferă într-o tavă pentru tartă. Se ridică aluatul pe margini, se presează ușor și se îndepărtează surplusul.

Se pune crema cu iaurt și ouă în tavă peste aluatul întins și se așează deasupra boabele de strugure spălate înainte (am folosit struguri negri cu sâmburi mici).

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40-45 de minute (până se rumenește ușor). Se lasă la răcit, se transferă pe un platou și se servește.


Comentarii Facebook