Ingrediente:

– pentru aluat:

  • 100g. unt
  • 3 linguri de apă (30ml.)
  • 175g. făină
  • busuioc

– pentru umplutură:

  • 200g. telemea mai uscată
  • 200g. iaurt 3,5% grăsime
  • 15 roșii cherry (250g.)
  • 2 cepe
  • o legătură de mărar
  • 4 ouă

Mod de preparare:

Se amestecă untul la temperatura camerei cu cele 3 linguri de apă și puțin busuioc. Se încorporează treptat făina, apoi se pune aluatul în folie alimentară și se lasă la frigider pentru o oră.

Se toacă cepele și mărarul mărunt, iar telemeaua se dă pe răzătoarea mică. Se bat cele 4 ouă cu un tel, se adaugă iaurtul, telemeaua, ceapa și mărarul.

Se întinde aluatul și se pune într-o formă rotundă cu margini detașabile. Se ridică ușor pe margini din aluat. Se pune umplutura și se coboară ușor aluatul rămas formând mici valuri (se poate tăia surplusul dacă doriți). Se așează roșiile întregi.

Se dă tarta la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 40-50 de minute până se rumenește frumos. Se lasă la răcit în formă și se servește.


Comentarii Facebook