Ingrediente:

– pentru foaie:

  • 1l. apă
  • 300g. mălai
  • 50g. unt
  • sare

– pentru umplutură:

  • 3 ouă
  • 200g. smântână 25% grăsime
  • 150ml. lapte
  • 350g. brânză de capră frământată (se poate înlocui cu brânză de burduf sau caș și cașcaval)
  • mărar

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert cu puțină sare. Când aceasta începe să fiarbă se adaugă mălaiul în ploaie și se amestecă constant până se îngroașă (să nu facă cocoloașe). Se lasă pe foc mic 10-15 minute până este gata. Se oprește focul și se încorporează untul. Se pune mămăliga pe o farfurie la răcit.

Se tapetează o tavă cu fund detașabil cu hârtie de copt și unt. Se atașează marginile și se ung cu unt. Se pune mămăliga cu o lingură și se nivelează ușor pe fundul tăvii și pe margini.

Se bat ouăle cu furculița și se amestecă cu celelalte ingrediente. Se pune umplutura și se apasă ușor mămăliga de pe margini să fie aproximativ la același nivel cu umplutura.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 45-50 de minute (sau până se rumenește frumos și este umplutura bine legată).

Se lasă la răcit în formă și apoi se servește.


Comentarii Facebook