Ingrediente:

– pentru foaie:

  • 200g. făină
  • un ou
  • 100g. unt

– pentru umplutură:

  • 1kg. fructe (4 mere, 4 pere)
  • 50g. stafide
  • 30g. griș (3 linguri)
  • 5g. scorțișoară (o linguriță)
  • 150ml. apă

Mod de preparare:

Se pun într-un bol oul și untul la temperatura camerei. Se amestecă și se încorporează ușor făina până se obține o coca compactă. Se întinde foaia de aluat și se transferă într-o tavă pentru tartă, ridicând ușor marginile ca în poză. Se dă tava la frigider pentru 20-30 de minute.
Se pun stafidele la hidratat în apă călduță pentru 30-40 de minute.
Separat se curăță fructele și se taie bucăți. Se pun 150 ml. apa într-un vas și se adaugă merele tăiate bucăți și scorțișoara. După 5 minute de fiert se adaugă perele tăiate bucăți și se mai lasă pe foc până sunt bine pătrunse (aproximativ 5-10 min.). Se ia de pe foc și se adaugă grișul și stafidele hidratate (tăiate bucăți sau făcute pastă) în compoziție.
Se încălzește cuptorul și se scoate tava din frigider. Se înțeapă aluatul cu furculița și se dă la cuptor la foc mediu pentru 5 minute. Apoi se scoate și se pune compoziția cu fructe în tavă. Se lasă la cuptor la foc mediu (180 de grade) până se leagă bine compoziția (aproximativ 15 minute). Se scoate și se lasă la răcit în tavă.


Comentarii Facebook