Ingrediente:

– 1,5 kg. ardei capia

– o cană roșii pasate (250g.)

– 2 cepe

– 3 linguri orez

– sare, boia dulce, piper

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se spală bine ardeii și se pun la copt. Eu i-am copt în tavă pe aragaz. Pe măsură ce ardeii se coc, se pun într-un vas și se acoperă cu capacul. Se curăță ardeii și se taie cubulețe.

Se lasă orezul în apă (eu l-am pus în momentul în care am început să coc ardeii). Se clătește bine și se scurge surplusul de apă (am scurs surplusul când am terminat de pregătit ardeii).

Se curăță ardeii și se taie cubulețe.

Se toacă ceapa mărunt. Se pun într-un vas ardeii curățați și tăiați cubulețe, ceapa, roșiile pasate, boabele de orez și o cană de apă. Se lasă vasul pe foc mic până scade ușor sosul și orezul este fiert (aproximativ 20-25 de minute). Se adaugă sare după gust, condimentele și puțin ulei de măsline.

Noi am servit cu puțin cașcaval ras deasupra.

Se pot folosi și ardei copți congelați sau la borcan. Rețeta pentru ardeii copți la borcan o găsiți aici.


Comentarii Facebook