Ingrediente:

– 600g. dovleac plăcintar

– 300g. năut

– 2 cepe

– un morcov

– un ardei capia

 

– o cană roșii pasate (250g.)

– puțin ulei de măsline

– sare, boia dulce, turmeric, piper

– mărar


Mod de preparare:

Se lasă năutul la înmuiat în apă cu o seară înainte. A doua zi se clătește bine și se pune la fiert. Se lasă la fiert până boabele sunt bine fierte (boabele de năut se pot sfărma ușor cu degetele) – aproximativ 2 ore.

Se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul feliat și ardeiul capia tăiat cubulețe. După 20 de minute se adaugă dovleacul plăcintar tăiat cuburi și sosul de roșii. Se lasă vasul pe foc mic până legumele sunt bine fierte. Se adaugă sare după gust și condimentele, se presară puțin ulei de măsline și se oprește focul. Se presară mărar și se servește.

Tocana este aromată și dulceagă la gust.


Comentarii Facebook