Ingrediente:

– o cană de linte (250g.)

– 5 ardei capia

– 2 morcovi

– 3 căței de usturoi

– 2 cepe

– 100g. roșii pasate

– sare, piper, boia dulce, turmeric

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se spală ardeii și se pun la copt. Se lasă la răcit într-un vas acoperit, apoi se decojesc și se taie cubulețe. Se alege lintea de eventualele impurități și se clătește bine cu apă.

Se curăță morcovii, ceapa și usturoiul. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul, iar morcovul cubulețe. Se pun acestea într-un vas pe foc cu o cană de apă. După 10 minute se adaugă lintea, roșiile pasate și încă două căni de apă. Se lasă legumele pe foc aproximativ 20 de minute, se adaugă ardeii copți și se potrivește de gust (se mai lasă pe foc aproximativ 5 minute).

Când tocana este gata se oprește focul și se adaugă puțin ulei de măsline.


Comentarii Facebook