Ingrediente (două porții):
– 100g. piept de curcan
– 3 ardei capia
– 50g. hrișcă
– o ceapă roșie
– 2 căței de usturoi
– puțin unt
– pătrunjel
Mod de preparare:
Se pune hrișca la hidratat pentru 4-5 ore, apoi se strecoară surplusul de apă și se clătește bine.
Se spală ardeii și se pun la copt. Când sunt gata se lasă la răcit, se curăță de cotor și pieliță și apoi se taie cubulețe. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.
Se porționează pieptul de curcan (eu l-am tăiat cubulețe) și se pune la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa și se lasă în continuare pe foc. Se adaugă ceapa, usturoiul și ardeii copți. După 10 minute se adaugă hrișca și se mai lasă pe foc până sunt toate ingredientele gata (aproximativ 15-20 de minute).
Se oprește focul, se adaugă unt și pătrunjel.