Ingrediente:

– 600g. piept de pui

– 5 cartofi medii

– 400g. conopidă

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 250g. roșii pasate

– sare, piper, busuioc, mărar

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui cuburi. Se frige înntr-o tigaie antiaderentă fără adaos de ulei sau apă. Se transferă într-un vas și se adaugă ceapa tocată mărunt și morcovii tăiați cubulețe. După aproximativ 20 de minute de când au început să fiarbă ingredientele, se adaugă cartofii tăiați cuburi, buchețelele de conopidă (eu am folosit conopidă congelată – se poate folosi și proaspătă) și roșiile pasate.

Se adaugă sare după gust, piper și busuioc și se lasă la fiert tocana până când toate ingredientele sunt bine fierte (aproximativ 25-30 de minute). La sfârșit se adaugă puțin ulei de măsline, se presară mărar și se servește.


Comentarii Facebook