Ingrediente:

– 50g. sirop de arțar

– 3 lingurițe de condimente pentru turtă dulce (12g.) – rețeta o găsiți aici

– 100g. unt

– un ou

– 5g. praf de copt

– 275g. făină


Mod de preparare:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu oul și siropul de arțar. Se adaugă condimentele pentru turtă dulce, praful de copt și apoi se încorporează etapizat făina. Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde foaia de aluat de aproximativ 0,8 cm. grosime. Se decupează în formele dorite și se așează în tavă pe hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute. Se lasă la răcit în tavă și apoi se servește.

Se poate pregăti și glazură separată, dar am dorit o variantă mai simplă și aromată care să o pot oferi și piticului. 🙂


Comentarii Facebook