Ingrediente (10 bucăți):

– 40-50g. mălai (raportat la textura mălaiului)

– 150ml. lapte 3,5% grăsime

– 25g. spanac (un cub congelat)

– o ceapă mică

– 30-50g. pesmet (cât “cere” compoziția)

– puțin ulei de măsline

– mărar


Mod de preparare:

Se pune laptele pe foc și când acesta este fierbinte se adaugă în ploaie mălaiul. Se lasă câteva minute să fiarbă la foc mic amestecând constant (5-6 minute) și se adaugă spanacul (se mai lasă pe foc 2 minute). Se oprește focul și se lasă compoziția la răcit. Se toacă mărunt ceapa și se adaugă în compoziție, se încorporează pesmetul cu o linguriță ulei de măsline și mărar. Se modelează turtițele și se pun pe hârtie de copt în tavă. Se dau la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, se întorc și se mai lasă 5-10 minute până sunt ușor rumenite pe ambele părți.

Se poate înlocui spanacul cu alte legume (eu am făcut și cu broccoli – am preparat la abur broccoli pentru 7-8 minute, l-am pasat și apoi l-am adaugat în compoziție; turtițele din poza 3, lângă ingrediente sunt cu broccoli).


Comentarii Facebook