Ingrediente (8 bucăți):

– 100g. brânză Cheddar
– 50g. miez de nucă
– 300ml. lapte
– 250g. făină
– 50g. unt
– 2 ouă
– 3g. praf de copt


Mod de preparare:

Se lasă miezul de nucă la hidratat pentru câteva ore (eu l-am lăsat peste noapte). A doua zi se scurge surplusul de apă și se macină. Se dă brânza Cheddar pe răzătoarea mică.
Se bat cele două ouă și se amestecă cu untul moale la temperatura camerei. Se încorporează laptele, brânza, miezul de nucă și praful de copt. Se adaugă făina etapizat.
Se ung plăcile aparatului de făcut vafe cu ulei și se încălzește. Se pune compoziție în aparat cu un polonic și se nivelează ușor (se setează în funcție de cât se dorește de rumenită vafa – eu am folosit treapta 4). Se lasă vafa pentru 3 minute în aparat, apoi se repetă procedeul până se termină compoziția.


Comentarii Facebook