Ingrediente:

– 175g. spanac

– 175g. iaurt 3,5% grăsime

– 75g. unt

– 2 ouă

– 250ml. lapte

– 200g. făină

– 3g. bicarbonat


Mod de preparare:

Se bat ouăle cu un tel. Se încorporează untul la temperatura camerei, iaurtul și laptele. Se adaugă spanacul și se încorporează făina cernută amestecată cu bicarbonat. Dacă folosiți spanac proaspăt acesta se opărește înainte pentru 2-3 minute, se scurge surplusul de apă și se pasează. Eu am folosit congelat – l-am lăsat la frigider cu o seară înainte și a doua zi am scurs surplusul de apă.

Se ung plăcile aparatului de făcut vafe cu ulei și se încălzește. Se pune compoziție în aparat cu un polonic și se nivelează ușor (se setează în funcție de cât se dorește de rumenită vafa – eu am folosit treapta 4). Se lasă vafa pentru 3 minute în aparat, apoi se repetă procedeul până se termină compoziția.


Comentarii Facebook