Ingrediente:

– 1 kg. carne de vită

– 1kg. ardei capia

– 250g. roșii pasate

– 2 cepe

– 4 căței de usturoi

– sare, boia dulce, pătrunjel

– puțin ulei de măsline

– o lingură de făină

 


Mod de preparare:

Se taie carnea de vită cubulețe. Se pune la fiert, iar când se ridică spuma se schimbă apa.

Se coc ardeii, se curăță de coajă și cotor și se pasează. Când carnea de vită este aproape gata (după aproximativ o oră jumătate – se testează, timpul de fierbere poate să difere) se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt, pasta de ardei copți și roșiile pasate. Se lasă sosul pe foc pentru aproximativ 25 de minute.

Se ia cu un polonic puțin sos separat într-un vas. Se adaugă în vas o lingură de făină și puțină apă rece și se amestecă bine. Se toarnă ușor amestecul în vasul de pe aragaz și se lasă pe foc mic amestecând constant până se îngroașă sosul. Se potrivește de gust, se oprește focul și se adaugă puțin ulei de măsline. Se presară pătrunjel și se servește.

Vita cu sos se poate servi cu orez sau diverse garnituri de legume.


Comentarii Facebook