Ingrediente:

– 150g. arahide

– 100g. unt

– 2 ouă

– 100g. smântână 25% grăsime

– 425g. făină

– 1/2 linguriță boia dulce

– sare

– 10g. praf de copt


Mod de preparare:

Se macină arahidele cu un tocător electric. Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu ouăle, smântâna și se adaugă arahidele măcinate. Se adaugă puțină sare, boia dulce și praful de copt și se încorporează făina.

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde aluatul într-o foaie de 0,5-0,8cm. grosime. Se decupează în formele dorite și se pun biscuiții în tavă pe hârtie de copt. Se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute (până se rumenesc ușor dedesubt). Se lasă la răcit în tavă și se servesc.


Comentarii Facebook