Ingrediente:

– sucul de la o portocală (135ml.)

– 150g. unt 82% grăsime

– 75g. zahăr

– 2 ouă

– 550g. făină

– 10g. praf de copt

– vanilie

– opțional bomboane pentru ornat


Mod de preparare:

Se amestecă untul moale la temperatura camerei cu ouăle, zahărul și sucul de portocale. Se adaugă o linguriță de extract de vanilie, praful de copt și etapizat făina.

Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde foaia de aluat de aproximativ 0,8 cm. grosime. Se decupează în formele dorite și se pun biscuiții în tavă pe hârtie de copt. Se pot așeza deasupra mici bombonele (eu am pus câte 3 steluțe pe fiecare biscuite). Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12 minute.

Din cantitățile precizate se obțin 2 tăvi de biscuiți.


Comentarii Facebook