Ingrediente:
– 3 piersici bine coapte (225g. curățate de sâmburi)
– 100g. unt
– un ou
– 75g. zahăr brut
– 525g. făină
– 10g. praf de copt
– vanilie, scorțișoară
Mod de preparare:
Se spală piersicile, se curăță de sâmburi și se pasează. Se amestecă piureul de piersici cu untul moale la temperatura camerei, zahărul brut și oul. Se adaugă o linguriță de extract de vanilie, jumătate de linguriță pudră de scorțișoară, praful de copt și se încorporează etapizat făina.
Se dă aluatul la frigider pentru 30 de minute. Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde o foaie de aluat de aproximativ 0.8cm. grosime. Se decupează în formele dorite și se pun biscuiții în tavă pe hârtie de copt.
Se dau biscuiții la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 12-15 minute (până se rumenesc ușor dedesubt). Se lasă la răcit apoi se servesc simpli, cu iaurt sau în diverse deserturi la pahar.