Ingrediente (15 bucăți):

– 200g. afine

– 5 ouă

– 125g. făină (+o lingură)

– 100g. zahăr

– vanilie (se poate folosi o esență, o linguriță de extract sau o păstaie)

– 5g. praf de copt

 


Mod de preparare:

Se mixează ouăle cu zahărul până când acesta este bine încorporat. Se adaugă vanilia și praful de copt amestecat cu făina. Se pune o lingură de făină peste afine și se amestecă până sunt bine acoperite fructele. Se adaugă fructele peste compoziție și se încorporează ușor.

Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe (se pot folosi și forme de hârtie, dar se ung înainte cu ulei).

Se dau brioșele la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20 de minute (se testează cu scobitoarea). Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute pentru a rămâne brioșele aerate la final.


Comentarii Facebook